24-25 martie 2021 (miercuri și joi), webinar pe platforma ZOOM

80% din îngrijirile medicale din prima linie sunt furnizate la nivelul comunității, așadar cabinetele medicilor de familie sunt coloana vertebrală a sistemului de asistență medicală.
Dumneavoastră, asistenții medicali sunteți esnțiali pentru prevenire și depistare precoce a bolilor, dar și pentru activităților de îngrijire medicală după apariția unei boli.
Cum puteți îmbunătăți serviciile medicale? În primul rând prin repoziționarea profesiei pe poziție de egalitate cu ceilalți profesioniști care furnizează astfel de servicii.
Dacă doriți să aflați mai multe despre cum puteți  adopta cu succes roluri intraprenoriale și antreprenoriale vă invităm la prima conferință a Asociației Naționale a Asistenților din Medicină Primară și a colegilor lor:  asistenți medicali din cabinete școlare, spitale,  farmacii și asistenți medicali comunitari, în perioada 24- 25 martie.
Într-o lume din ce în ce mai aglomerată, dumneavoastră, asistenții medicali ați preluat din activitățile de informare și consiliere ale pacientului. Aveți nevoie de informații specifice, practice, la obiect despre afecțiune, diferențe între medicamente și potențiale efecte secundare.
Vă așteptăm la un webinar unde puteți comunica și puteți afla informații relevante pentru actul medical și pentru  îmbunătățirea stării de sănătate a populației.


Click AICI pentru inscriere
Teme și lectori(în curs de actualizare)
Dr. Diana Brînzei (medic primar medicină de urgențe, SJU Arad)Prof. univ. dr. Monica Tarcea (medic primar specialitatea igienă– UMF Târgu Mureș)Conf. univ. dr. Mihai Craiu (medic primar pediatrie, Institutul Național pentru Îngrjirea Mamei și Copilului  “Alessandrescu – Rusescu”, București)As. med. Ramona Marincaș (vicepresedinte al Asociatiei pentru Prevenirea si Controlul Infectiilor (APCI) ).Dr. Diana Stoica (medic primar epidemiolog, Spitalul Municipal Adjud și Spitalul Militar Focșani)Dr. Carmen Marcu (medic primar medicină de urgențe, șef secție îngrijiri paliative SJU Târgoviște)As. med. Nela Știubei (cabinet de practică medicală independentă, competențe în vulnologie, Alba Iulia)As. med. Andreea Manole (Președinte Asociaţia Naţională a Asistenţilor din Medicina Primară, Neamț, Roznov)As. med. Liliana Pintilie (Președintele Ordinului Asistenților Medicali – filiala Iași)Vaccinarea în contextul actual din România

Urgențe minore

Îngrijiri paliative/Terapia durerii

Cum asistăm gravida, mama și copilul mic

Boli infecto-contagioase

Managementul plăgilor

Noțiuni de igienă și epidemiologie pentru asistenții medicali

Nutriție enterală și parenterală

Cum se folosesc corect dispozitivele medicale?

 Îngrijirea stomelor

Oxigenoterapia

 Precauții în îngrijirea vârstnicului